VHV Verkeerstechniek

VHV Verkeerstechniek levert goederen en diensten op het gebied van tijdelijk en definitieve verkeersmaatregelen.

Identiteit

Er ontstond door de jaren heen verschillende interpretaties van het huisstijl. Hierbij de toegediende taak om meer continuïteit te creëren in de uitingen.

Dit heeft geleid tot een geleidelijk invoering van een nieuw logo. Belangrijk was dat het logo eenduidig was op de grote hoeveelheid middelen die door VHV werd ingezet. Er is gekozen voor een monochroom logo tegen een blauwe achtergrond. Doordat het monochroom uitgevoerd is werd het gemakkelijker om het op de verschillende materieelstukken te implementeren. De al zo bekende kleur blauwe kleur werd nog prominenter ingezet om de herkenbaarheid nog meer te vergroten.

Middelen

Bij de herziening van de identiteit werd ook de correspondentie aangepakt. Naast briefpapier, visitekaartjes, mailhandtekeningen en enveloppen zijn er ook presentatiemappen, uitnodigingen, kaarten, handboeken en sjablonen ontwikkeld.

Flexibele rapportages

Diverse sjablonen moesten geïmplementeerd worden, als flexibele rapportages binnen het ERP-systeem Metacom. Sommige sjablonen, zoals de offertes, opdrachtbevestigingen, diverse rapportagelijsten, productie- en werkbonnen waren de eisen vrij gecompliceerd. Zoals het automatisch filteren van eenheidsposten binnen de offertes en het doorberekenen van de totale massa van het te laden materieel. Dit vereiste VB-scripting en aanpassingen aan Metacom.

Wegwijs

Voor de middelen zijn er diverse pictogrammen, infographics en iconen ontwikkeld, die ingezet konden worden in uitingen.

Daarnaast is er bewegwijzering ontworpen voor het kantoorgebouw.

PixelPerfect

VHV verhuurt informatiewagens om verkeerssituaties kenbaar te maken aan weggebruikers. Daarnaast werden ze ook toegepast voor reclameuitingen.

Om een goede representatie van pictogrammen en logo's te krijgen op een informatiewagen. Gezien de lage resolutie (112x80 pixels) van deze wagens, was het noodzakelijk om de logo's en pictogrammen met de hand te vertalen.

Client

  • VHV Verkeerstechniek

Rol

  • Concept
  • UX & Informatie ontwerp
  • Webdesign
  • Grafische vormgeving
  • Huisstijlbewaking
  • Communicatie
  • Contentmanagement
  • Ontwikkeling